Política 20/03/2018

Llarena obre una peça separada per investigar el delicte de malversació i demana a la Guàrdia Civil més documentació

El jutge la declara secreta durant un mes i vol "elements objectius" que sostinguin l'acusació

M.f.f / O.s
1 min
El jutge Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu

Madrid / BarcelonaPablo Llarena ha obert una peça separada al Tribunal Suprem que ha declarat secreta durant un mes. Ho ha fet després de rebre un nou informe de la Guàrdia Civil en el qual es dona resposta a les diligències que va ordenar l'11 de desembre. Ara el jutge instructor de la causa es fixa en el presumpte delicte de malversació de fons públics.

"Vist l'informe remès pel grup policial [...] relatiu a les despeses públiques orientades a la celebració del referèndum unilateral d'independència, es reclama l'aportació dels documents i més elements objectius que en sostinguin el contingut", apunta Llarena en una interlocutòria feta pública aquest dimarts. El magistrat es refereix a un atestat en el qual el Grup de Delinqüència Econòmica i Tecnològica de la Unitat de Policia Judicial VII de la Guàrdia Civil de Catalunya apunta que suposadament s'haurien destinat fons públics a l'1-O. Llarena demana a l'institut armat proves que acreditin l'acusació.

Llarena declara secreta la peça separada durant un mes i es reserva així la potestat d'indagar en aquesta informació sense que les defenses puguin saber quines proves aporta la Guàrdia Civil. La fiscalia, en canvi, no queda apartada.

El jutge pren aquesta decisió després que la setmana passada, per ordre del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, la Guàrdia Civil escorcollés el despatx i el domicili del secretari de Difusió de la Generalitat, Antoni Molons, cessat hores després pel govern espanyol. També s'escorcollà la seu d'Òmnium Cultural, uns moviments que tenien per objectiu trobar documentació sobre possibles despeses per al referèndum de l'1-O.

stats