Política 19/03/2019

López Alegre, número dos del PP per Barcelona

L'historiador i comunicador torna a la política per acompanyar Cayetana Álvarez de Toledo

Ara
2 min
López Alegre, número dos del PP per Barcelona

BarcelonaLa flamant candidata del PP a Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, ja té número 2: serà l'advocat Joan López Alegre, tertulià en diferents mitjans de comunicació, que tornarà a la política per formar part de la llista del partit. López Alegre ja va ser diputat del PP al Parlament entre el 2004 i el 2006, i regidor a l'Ajuntament de la seva ciutat, Mataró. L'ara candidat popular va deixar de militar al partit, entre retrets pels pactes del PP amb la CiU que comandava Artur Mas.

El 2009 López Alegre va marxar al Parlament Europeu, on va treballar com a assistent parlamentari de fins a tres eurodiputats. En la primera etapa a Brussel·les va estar al costat d'Aleix Vidal-Quadras, llavors vinculat al PP, que va ser vicepresident del Parlament Europeu fins al 2014, quan va decidir presentar-se amb Vox. Després de Vidal-Quadras, el distanciament de López Alegre del PP es va fer tangible i va passar a assessorar l'ara portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, durant la seva etapa a l'Eurocambra del 2014 al 2016; i Teresa Giménez Barbat, del 2016 fins a finals del 2017, vinculada a UPyD i posteriorment, al partit taronja.

Amb l'elecció de López Alegre, a qui també s'havia relacionat amb la candidatura municipal de Josep Bou, segueix sent una incògnita quin paper reservarà el líder de la formació, Pablo Casado, a la seva portaveu parlamentària, Dolors Montserrat, que podria ser candidata a les eleccions europees. Àlvarez de Toledo ja va subratllar diumenge que no sabia on aniria Montserrat i va deixar-ho en mans del partit.

El PP va configurant la seva llista a Barcelona prescindint dels dirigents que han mantingut la formació a Catalunya, cada cop més empetitida pel creixement de Ciutadans. Montserrat no és l'única il·lustre del PP català que no tornarà a les llistes; tampoc hi seran noms històrics com el de Jorge Fernández Díaz o Alícia Sánchez-Camacho. L'objectiu de la formació popular amb l'elecció de Cayetana Álvarez de Toledo i Joan López Alegre és, precisament, començar a revertir la batalla amb la formació taronja.

stats