Política 13/04/2016

El PSOE demana la compareixença de Fernández Díaz pel nomenament de Marhuenda com a comissari honorari

El director del diari 'La Razón' hauria estat distingit pels seus "mèrits" en favor de la tasca de la policia, segons ha avançat eldiario.es

Ara
2 min
Francisco Marhuenda, a 'Viajando con Chester'

BarcelonaEl PSOE ha demanat la compareixença al Senat del ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, perquè expliqui els motius pels quals el director del diari 'La Razón', Francisco Marhuenda, ha estat nombrat comissari honorari de la Policia, una designació que titllen de "vergonyosa arbitrarietat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, els senadors socialistes membres de la comissió d'Interior han registrat aquest matí la sol·licitud de compareixença del ministre en funcions, després que eldiario.es avancés que Marhuenda havia estat distingit per aquest càrrec honorífic.

A parer del PSOE, aquest nomenament és molt restringit a persones alienes al cos policial i va dirigit als que han contribuït a la tasca de la policia. La qual cosa, creuen els socialistes, no compleix el periodista. La distinció, segons el PSOE, respon a la "afinitat política del periodista amb el ministre i la seva estreta relació amb el govern del PP".

Fonts d'Interior han explicat a Efe que la decisió de nomenar Marhuenda la va adoptar la Junta de Govern de la Policia el passat 7 de gener en atenció "als mèrits contrets per la seva col·laboració amb la policia".

La llei orgànica del règim de personal de la Policia Nacional estableix que "la distinció de membre honorari de la Policia Nacional podrà atorgar-se a aquelles persones que, no pertanyent al cos, s'hagin distingit en mèrits per la tasca realitzada a favor del mateix".

Marhuenda havia estat company de files de Fernández Díaz al PP i fins i tot va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya. També va ser cap de gabinet del mateix Mariano Rajoy quan aquest va ocupar el ministeri d'administracions públiques.

Casos judicials

Marhuenda està imputat des del 2014 per publicar a portada del seu diari 33 fotos de jutges catalans que havien firmat a favor de la consulta a Catalunya. D'aquestes fotos, 22 procedien de l'arxiu policial del DNI, una documentació a la qual només tenen accés els policies.

stats