Política 29/09/2013

"Si la gent vota llibertat, l'any que ve Catalunya serà lliure", Artur Mas en deu frases

El líder de CDC reitera el seu compromís amb la consulta el 2014 i amb dur el país "fins on vulgui"

Ferran Casas/oriol March
2 min

Igualada1. Sobre l'encaix d'un estat català a Europa: "Lliures no vol dir aïllats. Ara ens trobem amb una campanya de por per fer veure que potser quedarem fora d'Europa i també amb reaccions de gent que representa estats i la seva màxima és com menys problemes millor. No en feu massa cas"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. La imatge del sobiranisme a Europa: "Som el moviment democràtic més fort, il·lusionat, democràtic i pacífic que hi ha a Europa i això els hauria d'interessar"

3. En resposta a Pere Navarro i les resolucions del debat de política general: "El que hauria estat una traïció és no mirar lluny i no mirar endavant i no estar a l'altura de la gent"

4. El paper de CDC en el procés: "Si ens hem mogut i anem endavant és perquè també ho fa una gran majoria del poble de Catalunya, estem al costat del poble. El que ens ha de dir si vol que Catalunya tingui el que tenen moltes altres nacions, i aleshores CDC farà el possible perquè arribem a aquest horitzó"

5. Qui aixeca barreres i murs: "La majoria de partits catalans el que hem fet sempre és construir ponts i no pas aixecar barreres amb la resta de l'Estat. Sempre hem volgut pactar i negociar. Ho van fer ERC i la Lliga abans de la Guerra, i els darrers trenta anys, nosaltres"

6. L'acceptació de la voluntat de Catalunya: "Aquest estat espanyol no accepta Catalunya tal com és, ens volen però ajupits, obedients i que no discutim mai el que ells són i que renunciem al que és més nostre. El respecte no hi és, al revés. El que hi ha és recentralització i fem nosa"

7. Un projecte propi: "No tenim perquè seguir la línia que marquen a Madrid, tenim un projecte propi i estem disposats a defensar-lo a tot arreu"

8. La unitat interna: "Volen que ens barallem, els insultem i els diguem el nom del porc. I no, no ho farem. No tenim res contra els pobles d'Espanya, ens volem emancipar per conviure sent nosaltres mateixos"

9. Guanyar-se la llibertat: "Volem la llibertat, sempre hem volgut un poble lliure però cal que una majoria del país hi cregui. La llibertat no te la regalen, l'has d'aconseguir i te l'has de guanyar"

10. Consulta el 2014: "L'any que ve, el del Tricentenari, el poble de Catalunya serà convocat a les urnes per les administracions catalanes. Tenim les lleis, la voluntat i el compromís. Serà el dia en què sortirem al carrer no a manifestar-nos ni a fer una cadena. Si la gent vota llibertat, Catalunya serà lliure"

stats