Política 19/09/2019

L'alcalde de Madrid i Ortega-Smith discuteixen en públic per una pancarta de Vox que negava la violència masclista

Martínez-Almeida ha retret a l'ultradretà que negui "una realitat incontestable"

Efe
1 min

MadridL'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, del PP, i el regidor de Vox Javier Ortega Smith han discutit aquest dijous davant les càmeres de televisió per una pancarta que els regidors de la ultradreta sostenien sota el lema "La violència no té gènere".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els regidors de Vox no han volgut sumar-se a la pancarta de la resta de grups de l'Ajuntament, amb el lema "Ja n'hi ha prou! No a la violència de gènere", ja que no volien situar-se darrere una pancarta que "representa la mentida de la ideologia de gènere", segons les seves paraules.

L'alcalde s'ha adreçat a Ortega-Smith i li ha retret que no mostrin unitat davant una "realitat dramàtica" i "incontestable", els assassinats de dones a mans de les seves parelles, que segons ha defensat "és la primera causa de mort violenta a la ciutat i a la Comunitat de Madrid". "M'hauria agradat que com a mínim m'haguéssiu avisat que portaríeu una altra pancarta", li ha dit l'alcalde, que li ha recordat que també tenen un pacte contra la violència intrafamiliar.

Darrere la pancarta institucional contra la violència de gènere s'hi han situat, a més de l'alcalde, la vicealcaldessa Begoña Villacís i representants d'altres grups com Marta Higueras, de Més Madrid, i Pepu Hernández, del PSOE, entre d'altres.

stats