Política 24/05/2015

Eufòria poc continguda d'Ara Madrid pels sondejos a peu d'urna

El número 2 del partit, que agrupa Guanyem i Podem, evita valorar les enquestes però es mostra "alegre" per "l'alta participació" a la capital espanyola

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Fotògrafs a la seu de Barcelona Madrid / REUTERS

MadridEufòria poc continguda a la Cuesta Moyano, el camí que porta d'Atocha al Retiro i on Ara Madrid, el partit de confluència entre Guanyem i Podem, celebra la nit electoral. Sense seu, sense res a cobert, sense lavabos, amb una infraestructura mínima que s'ha vist desbordada per les primeres enquestes i milers de persones que s'han afanyat a arribar fins aquí davant d'una nit que fa olor de victòria. Nacho Murgui, números 2 de la llista, ha assegurat que estan entusiasmats per "l'alta participació", però prefereixen no aventurar resultats. Viuen la jornada amb "alegria, il·lusió", també per la participació de fins a 1.800 apoderats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'enquesta a peu d'urna de Telemadrid, Ara Madrid s'imposaria al PP d'Esperanza Aguirre amb una forquilla d'entre 20 i 23 regidors, mentre que els populars traurien entre 19 i 22 regidors. De totes maneres, Aguirre no aconseguiria sumar amb Ciutadans per seguir governant a l'Ajuntament de Madrid, on queda clar que perden la majoria absoluta. A la Comunitat de Madrid Podem és més caut; segons el sondeig de Telemadrid, els passa per davant el PSOE i es queden com a tercera força. El PP seguia guanyant però els socialistes, Podem i IU sumarien per governar en un executiu de coalició.

stats