Manifestació "massiva" i "pacífica": la premsa internacional es fa ressò de la protesta independentista a Madrid

El 'New York Times' destaca que és "la protesta separatista més gran" que hi ha hagut a la capital espanyola

La premsa internacional s'ha fet ressò de la protesta independentista de dissabte a Madrid considerant la manifestació "massiva" i "pacífica". El 'Guardian' destaca que la marxa es va fer "sense incidències" i que hi havia "una forta presència de seguretat" per evitar "possibles confrontacions amb grups d'extrema dreta amargament oposats a l'independentisme català". La BBC també informa sobre l'absència d'incidents, i explica que la protesta va ser organitzada per "més de seixanta grups de la societat civil d'arreu d'Espanya". Altres mitjans europeus com el 'Süddeutsche Zeitung', 'Der Standard' o Euronews també s'han fet ressò de la mobilització.

El 'New York Times' remarca que, tot i que l'independentisme ja ha omplert els carrers a Catalunya i "diverses ciutats europees", la manifestació d'ahir va ser "la primera gran protesta separatista" que hi ha hagut a la capital espanyola. 

"Crec que és just dir que mai s'ha escoltat la veu de l'independentisme català tan fort i amb tantes persones a Madrid", va assegurar el reporter de  la cadena Al-Jazeera que informava des de la capital espanyola.

Com la resta de mitjans europeus i internacionals, el diari nord-americà també recull la disparitat de xifres respecte al nombre de manifestants. "No ha sigut possible fer concórrer les diferents estimacions de la multitud", afirma el 'New York Times'.

Més continguts de