Política 23/05/2019

Manuel Valls: "Votar Collboni és votar Colau"

El candidat de Cs busca erosionar el socialista pels seus possibles pactes postelectorals

Anna Mascaró
2 min
Manuel Valls, aquest matí en roda de premsa

BarcelonaManuel Valls ha comparegut aquest dijous en roda de premsa acompanyat d'una desena de membres del seu equip, buscant materialitzar la imatge de transversalitat que ha defensat tota la campanya. Les enquestes no li són favorables però ell és optimista. "Guanyarem", ha afirmat. També ho defensa internament, afirmen des del seu equip: "Està convençut que traurà un resultat millor del que es pronostica" (els sondejos li donen la quarta posició). Les eleccions generals i l'impuls que han donat al PSC no han ajudat l'alcaldable que té el suport de Cs (que va treure 5 escons a Catalunya el 28-A). A tres dies de les eleccions, el candidat està centrat en erosionar el candidat socialista, Jaume Collboni.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Votar Collboni és votar Ada Colau", ha dit aquest matí Valls, que ha defensat la seva "claredat" pel que fa a pactes postelectorals enfront del socialista, a qui ha acusat de tenir les "mans lligades" per les relacions del PSOE amb Podem i els independentistes al Congrés. "Jo tinc molts defectes –ha dit–, però la gent sap com soc, sap quina és la meva carrera, que soc un servidor públic". "El vot útil és aquí, no amb Collboni, perquè torni a fer alcaldessa la senyora Ada Colau", ha sentenciat. Així, el candidat de Cs ha tornat a estendre la mà al PSC, i ha insistit: "[L'únic] fracàs, però no només per a nosaltres sinó per a Barcelona, serà que governin l'independentisme i el populisme".

Com ha estat fent durant tota la campanya, Valls ha recordat el resultat de les eleccions a la Cambra de Comerç a Barcelona (amb l'èxit de la candidatura de l'ANC) com a paradigma d'aquest perill. Així, ha insistit que l'independentisme "té una estratègia i sap on va", que és a buscar una "tensió permanent amb el govern d’Espanya, van a lluitar per totes les institucions". "Els independentistes ho han fet bé. Què han fet els altres?", s'ha preguntat. "Què han fet les elits, les institucions econòmiques? Aquest exemple és molt interessant per poder dir de nou als barcelonins: dilluns, si no hi ha una mobilització, us trobareu amb un govern separatista i populista", ha sentenciat.

Valls preveu dedicar el seu últim dia de campanya a recórrer els barris de Barcelona una vegada més abans de fer un acte de tancament de campanya. "Potser ens han faltat dues setmanes per fer arribar el missatge sobre Collboni", admet una veu de la plataforma. Els queden dos dies per fer créixer el fantasma d'un "tripartit" entre el PSC, Barcelona en Comú i Maragall, i mobilitzar el 30% d'abstencionistes a què apunten les enquestes.

stats