Política 29/04/2018

Manuel Valls apel·la a la creació d'una gran plataforma "amb altres partits" per ser alcaldable de Barcelona

"No he sortit d'un partit francès per entrar en un altre partit", afirma l'ex primer ministre en una entrevista amb el periodista Ricard Ustrell emesa a 'El Suplement'

Ara
2 min
L’ex primer ministre francès, Manuel Valls, en una imatge recent.

BarcelonaL'ex primer ministre francès Manuel Valls ha apel·lat aquest diumenge, en l'avançament d'una entrevista amb el periodista Ricard Ustrell que s'emetrà completa a TV3, a la creació d'una gran plataforma "amb altres partits" per ser alcaldable de Barcelona. Ciutadans va donar la campanada la setmana passada anunciant que Valls està valorant la seva oferta de presentar-se com a candidat a la capital catalana. Aquest matí Valls ha advertit que no ha "sortit d'un partit francès per entrar en un altre partit": "Ara bé, que hi hagi una plataforma que no sigui d'un sol partit m'interessa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el francès ha assegurat que està mantenint contactes amb "tots els partits" i entitats de la societat civil i empreses de Barcelona: "Parlo amb molta gent per veure si la candidatura és possible", ha sentenciat. Per a l'ex primer ministre, la candidatura "és un projecte preciós, únic": "Que un polític que ha estat a alt nivell es pugui plantejar la idea de ser alcalde de Barcelona és bonic". Valls ha insistit a més que, si es presenta, "no és perquè hagi fracassat a França". "La idea de ser a Catalunya i Espanya m'interessa intel·lectualment: ara bé, el que necessita Barcelona és un equip de govern", assegura.

El que l'ex primer ministre troba atractiu de Barcelona és que és una de les "poques grans ciutats" que es coneixen internacionalment: "El repte és únic". Valls ha assegurat que "s'ha de conèixer bé Barcelona", però ha rebutjat respondre a preguntes concretes del periodista sobre la ciutat. "Això és una entrevista de preparació per a les municipals", ha insistit.

El PSC alerta contra una candidatura de Valls

De moment, cap partit s'ha pronunciat sobre la proposta de Valls que, segons ha pogut saber l'ARA, és una iniciativa seva (Ciutadans no hi tindria res a veure). No obstant això, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat en una entrevista a 'La Vanguardia' que una candidatura de l'exprimer ministre pot afavorir una llista conjunta independentista: "Seria contraproduent".

stats