Política 23/05/2019

"Maragall, tu no ets un 'sugar daddy'"

Laura Pérez carrega contra ERC per un vídeo paròdia. Els republicans en neguen l'autoria

Maria Ortega
2 min
Ada Colau i Laura Pérez/ ACN

BarcelonaLa número quatre de la llista d'Ada Colau (BComú), Laura Pérez, va aprofitar ahir un acte a la plaça del Diamant de Gràcia sobre feminismes i LGTBI per fer una cosa que, com va reconèixer, feia dies que estava esperant el moment de fer: cridar-li a l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, que ell no és un 'sugar daddy' i enviar-li un segon missatge: "A les dones no ens agraden els homes grans, nosaltres som més de 'toyboys', de 'trans lovers', ens agraden els tímids, ens agraden els friquis i els pagafantes, i, sobretot, ens agraden els nois feministes". Les paraules de l'actual regidora de Feminismes del consistori responen al vídeo que va aparèixer a les xarxes socials com a resposta al 'reggaeton' 'Ada is in da house'. Pérez atribueix el vídeo de resposta, 'Sugar daddy l'Ernest', a l'equip d'ERC, i els titlla de "cutres" i de masclistes pel contingut del tema, que repeteix frases com "A mi m'agraden grans, d'aquests que anomenen senyors". ERC ha negat a l'ARA que el vídeo sigui seu.

En la seva intervenció d'ahir a Gràcia, Pérez també va carregar contra Maragall, Manuel Valls (Barcelona pel Canvi - Ciutadans) i Jaume Collboni (PSC) pel to que van fer servir amb Colau durant el debat de TV3. Va acusar Maragall d'alliçonar l'alcaldessa com si fos el seu avi, Valls de parlar-li com si fos el seu pare i Collboni de parlar com si fos l'autèntic alcalde de la ciutat. "Tenim moltes raons per sospitar del feminisme dels altres candidats", va dir després de definir-los com a "fills sans del patriarcat".

Maragall: "Fins a quin punt hem d'arribar per no perdre eleccions?"

L'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, no ha trigat a reaccionar. Ho ha fet aquest dijous en l'acte electoral a l'Eixample: "Cal cap comentari? No es desqualifica per si mateixa? Què pot pensar la gent gran? Fins a quin punt hem d’arribar per no perdre eleccions? A aquest nivell de vergonya? ¿Això sí que és ser d’esquerres i progressista? Em sembla increïble que provingui dels que diuen que representen aquesta ciutat".

La regidora dels comuns també va atacar Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, per dir que defensava un feminisme oposat al de Colau, una premissa que Pérez va compartir amb orgull. Va acusar la número dos de Junts per Catalunya de defensar un "mal anomenat feminisme" que fa que unes dones ascendeixin al costat d'altres de vulnerables i mal pagades, de buscar que unes avancin i les altres es quedin enrere. "El nostre feminisme defensa la justícia social", li va etzibar.

En el mateix acte, en què Colau va defensar la necessitat que el feminisme impregni totes les polítiques municipals, la candidata dels comuns va conversar amb l'exdiputat brasiler i defensor de la comunitat LGTBI Jean Wyllys. L'actual alcaldessa es va referir, també, a quan va explicar la seva bisexualitat en una entrevista a la televisió. Unes paraules que, segons va dir, va pronunciar sense esperar-se la repercussió que van tenir, però que després ha comprovat, segons va relatar, que van ser importants per a moltes persones. Sobretot, va dir, per a dones grans i nois i noies joves. "Jo he patit més pel fet de ser dona que per la meva bisexualitat", va reconèixer.

stats