Política 19/01/2021

La jutge cita a declarar a Marín com a investigada el 9 d'abril pel presumpte cas de corrupció a l'Hospitalet

També hauran de comparèixer el regidor Cristian Alcázar i el secretari de l'Esport, Gerard Figueras

Marc Toro
2 min
Núria Marín: “Espero que la sentència  no afecti el govern de la Diputació”

BarcelonaLa jutge que investiga el presumpte cas de corrupció al Consell Esportiu de l'Hospitalet ha citat a declarar com a investigada l'alcaldessa de la ciutat, la socialista Núria Marín, després que el desembre ja declarés davant la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional per possible malversació, prevaricació i omissió del deure de perseguir el delicte. La declaració tindrà lloc el 9 d'abril, segons ha avançat la SER i han confirmat fonts municipals a l'ARA. Segons fonts judicials, el mateix dia també estan citats el tinent d'alcaldia i líder del PSC a l'Hospitalet, Cristian Alcázar, que ja va declarar quan va ser detingut per aquest cas el mes de juny, i el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras (JxCat). La resta de la quinzena d'investigats a la causa declararan entre els dies 7 i 9 d'abril, segons consta en la interlocutòria de la jutge.

Marín, també presidenta de la Diputació de Barcelona, ha negat des del primer moment tenir res a veure amb el suposat desviament de fons de subvencions públiques a l'entitat esportiva, denunciat –entre altres irregularitats– pel també regidor socialista Jaume Graells. Fins ara ell ha avalat la versió dels fets donada per Marín, si bé l'acusa d'haver protegit els principals implicats del cas: Alcázar i Cristóbal Plaza, regidor socialista que va acabar dimitint fa unes setmanes. Tots dos van ser detinguts al juny juntament amb el director del Consell Esportiu, Eduard Galí, i ja estaven sent investigats per la titular del jutjat d’instrucció número 2 de l'Hospitalet, Beatriz Faura.

L'alcaldessa, presidenta del PSC i membre de la direcció del PSOE, ha rebut fins ara tot el suport de les files socialistes, mentre que a la Diputació, JxCat –també al govern de l'ens– es va oposar a permetre que prosperés una moció de censura d'ERC arran de la investigació oberta per la Policia Nacional a finals de l'any passat. Basant-se en aquestes diligències, que van portar a la detenció i declaració de Marín a la comissaria de la Verneda, la Policia Nacional va sol·licitar a la jutge una autorització judicial per accedir al contingut del telèfon mòbil de Marín i analitzar-lo, tal com va avançar l'ARA. La magistrada hi va accedir en una altra interlocutòria difosa aquest dimarts però amb data a 22 de desembre i, segons s'estableix a la interlocutòria, l'abocament de dades va tenir lloc set dies després.

En aquesta mateixa resolució s'apunta que l'alcaldessa està investigada pels tres delictes que ja havien transcendit, però també s'hi sumen els d'apropiació indeguda, administració deslleial i falsedat documental. "En el supòsit que en el curs de la diligència es descobrissin fets nous que poguessin ser constitutius d'infracció criminal diferent a la que és objecte de l'autorització, s'haurà de comunicar immediatament a l'autoritat judicial", afegeix la jutge. Marín havia demanat poder declarar davant la jutge i personar-se en la causa per tenir accés a totes les actuacions relacionades, però, segons confirmen fonts municipals, encara no ha rebut resposta.

stats