Política 07/11/2012

Mas explica aquest dimecres a Brussel·les el procés català

El portaveu del Govern, Francesc Homs, va assegurar aquest dimarts que es tracta d'una "oportunitat" perquè el Govern pugui "explicar-se", de la mateixa manera que ho fa en altres institucions com el Parlament o en la Generalitat

Ara
2 min
Una ajustada majoria confia en Mas

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, explica aquest dimecres a Brussel·les, davant les institucions europees, el procés que ha encetat Catalunya arran del no al pacte fiscal i de la manifestació independentista de l'Onze de Setembre. Ho fa en el marc d'un debat que té per títol "Destinació Europa: el futur de Catalunya dins la UE", i a poques hores abans de l'inici de la campanya electoral –que s'encetarà el 8 de novembre a mitjanit–.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern, Francesc Homs, va assegurar aquest dimarts que es tracta d'una "oportunitat" perquè el Govern pugui "explicar-se", de la mateixa manera que ho fa en altres institucions com el Parlament o en la Generalitat. Respecte a l'encreuament de declaracions entre diferents membres de la UE sobre si una Catalunya independent formaria part o no de les institucions europees, Homs va puntualitzar que la "posició" de la UE és que "no hi ha posició" perquè "no se'ls ha demanat res, no se'ls ha plantejat res".

Segons el portaveu del Govern, la Comissió Europea no es pronunciarà oficialment fins a que pugui donar-se el cas de plantejar formalment aquesta qüestió. Per Homs, qui ha embolicat la situació ha estat el govern espanyol en anunciar que sol·licitaria un "pronunciament explícit

El col·loqui, organitzat per 'Amics d'Europa', servirà a Mas per explicar les demandes de Catalunya i per animar els dirigents europeus a col·laborar mitjançant el desenvolupament de polítiques de creixement econòmic.

L'acte tindrà lloc a les 12.30 hores a l'hotel Sofitel Place Jourdan. La secretària general d''Amics d'Europa' moderarà el debat, en el qual també hi participaran els periodistes Bernard Bulcke -del diari belga 'De Morgen'- i Michael Stabenow - del diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Abans de començar el debat, a les 10.00 hores, Artur Mas farà una roda de premsa des de la seu de la delegació del Govern a Brussel·les.

stats