Política 28/11/2010

Artur Mas: "Aquest any, sí"

Mas fa una crida a la unitat "des de la humilitat, la responsabilitat, l'esperança"

Quim Torrent
1 min
Artur Mas i Elena Rakosnik

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Humilitat, responsabilitat i esperança. Així ha resumit Artur Mas els seus sentiments després de la victòria. Mas ha sabut combinar perfectament l'emoció i la solemnitat. Emoció per dirigir-se als militants de CiU. “Sou l'exèrcit de resistència que heu permès la victòria”, ha assegurat el futur president als qui l'han acompanyat en aquest llarg camí abans de dir-los, amb un somriure d'orella a orella: "Aquest any, sí!". El Majestic ha retronat com no ho feia des de fa anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I solemnitat perquè la victòria s'ha d'administrar amb generositat. Mas no s'ha tallat a l'hora de dir que per sortir de la crisi necessita l'ajuda de tothom. “Hem d'aixecar Catalunya entre tots –ha assegurat–. Nosaltres ho liderarem, però volem a tots els catalans al nostre costat”.

Acabat el discurs, Mas ha brindat amb cava amb tots els diputats que l'acompanyaven. La satisfacció és màxima. La victòria és l'esperada, però la patacada del tripartit contribueix al somriure de tots els militants.

Mas ha aconseguit deixar la segona força del Parlament a 34 diputats. La màxima diferència fins avui havien estat els 31 escons de diferència del 1984. Aquell any Jordi Pujol va obtenir la seva primera majoria absoluta amb 72 diputats, mentre el PSC es quedava amb 41.

stats