NOU GOVERN
Política 09/12/2010

Mas: "Només hi haurà conseller en cap si ho és Duran"

El futur president dubta que sigui un bon moment per retirar el líder d'Unió del Congrés

A. Castellví / M. Colomer
2 min

BarcelonaEl futur president de la Generalitat, Artur Mas, ha revelat que només hi haurà conseller en cap en el proper govern si Josep Antoni Duran i Lleida torna a Catalunya. Ara bé, ha assegurat que encara no ha pres una decisió en aquest sentit, i que la prendrà en els pròxims dies. Entre altres coses, dubta que ara sigui un bon moment per retirar Duran del Congrés, perquè podria significar que CiU perdés "pistonada" a l'hora de condicionar en benefici de Catalunya el govern en minoria de Zapatero. El de Duran és l'únic nom que ha donat Mas en relació al futur Govern, que, segons ha dit "encara s'està cuinant" i, per tant, no se'n pot avançar res més. Sí que ha recordat, però, el seu compromís de fer "un Govern dels millors de CiU" i, si pot "convèncer algú que no ho sigui, millor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas també ha explicat que el nou Govern tindrà 12 conselleries, tres menys que ara, fet que significa una reducció del 20%. Pel que fa a l'estructura política, ha mantingut que la reduirà almenys en un 30%. Això sí, ja ha avisat que amb el ritme que avancen les coses, dubta que hi hagi Govern abans de Nadal. Espera que José Montilla es posi en contacte amb ell entre avui i demà per dir-li per quan convocarà el ple de constitució del Parlament que l'ha d'escollir president de la Generalitat. Pel que fa a la seva investidura, ha dit que entén que els partits la rebutgin en primera votació per evidenciar les diferències programàtiques, però "no tendria sentit que l'obstaculitzessin"en segona votació. Ha tornat a destacar l'actitud "correcta i constructiva" del PSC.

De fet, el líder de CiU ha dit que espera que ERC i PSC "tant de bo se'n surtin" en benefici de la diversitat de la sensibilitat política del país. "Espero que trobaran el seu camí, i es refaran", ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio. Això sí, ha opinat que el resultat de les eleccions demostren que CiU no era "una cosa artificial inventada per Jordi Pujol que anava mentre ell hi era", sinó que és "una realitat empeltada d'una manera viure el país de molts catalans" i una força transversal del catalanisme.

Mas ha parlat també de les línies mestres del seu Govern, i ha insistit que "la primera prioritat serà l'economia", a la qual dedicaran "el màxim d'esforços", tot i ser conscient que la situació no es corregirà "d'avui per demà". Sobre la situació financera de la Generalitat, el líder de CiU ha afirmat: "Tant de bo la caixa estigués buida; em temo que estarà plena, però de deutes". També ha reafirmat el seu compromís d'eliminar la limitació dels 80 km/h als accessos de Barcelona, però només a la nit.

stats