NOU GOVERN

Les mesures del futur executiu de CiU

Mas aplicarà progressivament la Llei del cinema

El líder de CiU ha recordat que hi ha un marge d'entre 5 i 7 anys per aplicar-la. També ha assegurat que no acomiadarà funcionaris perquè "tenen la plaça guanyada"

El futur president de la Generalitat, Artur Mas, ha ratificat el suport de CiU a la Llei del cinema que es va aprovar el mes de juliol passat. Tot i això, ha recordat que hi ha de marge entre 5 i 7 anys per aplicar-la, i que ho faran progressivament amb l'objectiu "que el català sigui present al cinema", però que no es destrueixi el teixit econòmic.

Sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Artur Mas considera que ha arribat a un punt de complexitat que s'ha de simplificar. I no només s'ha referit a la CCMA amb relació a la necessitat de simplificar els organismes públics, sinó que que vol anar "a un govern amb menys normes i també menys gent". Tot i això, entén que "no es pot fer de cop". La seva proposta és no substituir les persones que es jubilen o que els nous serveis que es creïn no es cobreixin amb funcionaris. Ha volgut, a més, subratllar que el funcionariat no es pot tocar, "qui ha fet una oposició té una plaça guanyada".

Més continguts de