Política 24/05/2016

El jutge cita Miquel Roca a declarar per les converses amb Manos Limpias per retirar l'acusació contra la infanta

El magistrat Santiago Pedraz també ha demanat que vagin a declarar directius de La Caixa i del Banc Sabadell

Ara
1 min
Miquel Roca el 24/05/2013 / EFE

BarcelonaEl jutge Santiago Pedraz ha citat com a testimonis per a la setmana del 13 de juny l'advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca, i a directius de La Caixa i del Banc Sabadell que van intervenir en les presumptes negociacions amb Manos Limpias i Ausbanc per retirar l'acusació a la germana del rei pel cas Nóos. En una providència notificada aquest dimarts, Pedraz demana la declaració de 13 testimonis, entre els quals Roca; el director general de La Caixa, Jaume Giró; el subdirector del Sabadell, Gonzalo Barrettino; i l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho assenyalen a l'agència Efe fonts jurídiques, que assenyalen que també hauran d'anar a declarar el portaveu de Facua, Rubén Sánchez, i l'exadvocada de Manos Limpias Montserrat Suárez. Aquestes declaracions tenen a veure amb la causa que investiga a Ausbanc i el pseudosindicat ultra per presumptes delictes d'extorsió.

El magistrat investiga la reclamació d'un pagament de tres milions d'euros per part dels responsables de Manos Limpias i Ausbanc, Miguel Bernad i Luis Pineda, respectivament, per retirar l'acusació contra la infanta Cristina. A banda, la causa afecta la petició d'un milió d'euros a Unicaja per deixar d'exercir l'acció contra un dels responsables del cas dels ERO andalusos.

stats