Ofensiva feminista de Rubalcaba: vol més dones als consells d'administració per llei

El candidat del PSOE també anuncia que caldrà fer "un petit gir" a les llistes electorals perquè hi hagi més representants femenines dels socialistes

El candidat del PSOE a les eleccions del 20-N ha buscat el vot considerat més progressista del seu electorat aquest dissabte, amb l'anunci de dues propostes en l'àmbit de la lluita per la igualtat de sexes. Ha anunciat que, si guanya les eleccions, reformarà la llei d'igualtat per obligar les grans empreses a augmentar el nombre de dones als consells d'administració.

L'anunci s'ha fet en un fòrum sobre igualtat en la conferència política del PSOE que se celebra aquest cap de setmana a Madrid. Segons ha dit, Rubalcaba té la intenció de fer que el que era una recomanació en la llei d'Igualtat aprovada el 2007 es converteixi en una obligació. De manera que no podria haver-hi més del 60% d'un sexe ni menys del 40% de l'altre. El candidat ha garantit que no es farà res "irracional" i que ja hi ha altres països que tenen una llei d'aquest tipus, i ha esmentat Bèlgica i Suècia.

En el mateix sentit, i com si volgués predicar amb l'exemple, ha comunicat que farà "un petit gir" a les llistes del PSOE perquè el 20-N hi hagi més dones que encapçalin llistes que en les eleccions de 2008. "Hem d'avançar, no podem anar enrere", ha dit. I ha rematat l'advertiment amb un "vamos a llevarnos bien" amb to de broma adreçat als membres mascles del partit.