Política 15/03/2016

Òmnium constata que Colau dóna suport al procés constituent

L'entitat es compromet a col·laborar amb l'Ajuntament en l'acollida de refugiats a través de la seva xarxa de socis

Acn/ara
1 min
D'esquerra a dreta: Marina Llansana, Jordi Cuixart , Ada Colau Gerardo Pisarello i Jaume Asens

BarcelonaEl president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que l'Ajuntament de Barcelona "no es quedarà al marge" de l'escenari polític català i que està disposat a "treballar conjuntament" amb la comissió d'estudi del procés constituent. La nova junta nacional d'Òmnium Cultural s'ha reunit aquest dimarts amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i part del seu equip. La trobada ha servit per copsar la "sensibilitat sobiranista" del govern municipal, segons ha expressat Cuixart.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la reunió, l'entitat i el consistori també han abordat la situació dels refugiats. El president d'Òmnium ha subratllat la "voluntat d'entesa" entre l'Ajuntament i l'entitat "en pro de l'acollida dels refugiats". Òmnium s'ha compromès a col·laborar en l'acollida d'aquestes persones a través de la seva xarxa organitzada de socis.

El suport del govern municipal al procés constituent, però, no ve de nou. Durant la primera trobada entre Colau i el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l'alcaldessa va subratllar que Barcelona mai "fallaria" a Catalunya, una afirmació que es va llegir com un compromís de Barcelona en Comú amb el procés constituent. De fet, l'equip de Puigdemont va fer una valoració "molt positiva" del contacte amb Colau. En va destacar la "sintonia" entre els dirigents.

Anteriorment, en una reunió de Colau amb els presidents de l'ANC i Òmnium dies abans de la manifestació a la Meridiana de l'Onze de Setembre –Colau finalment no va assistir a la concentració sobiranista–, va anunciar que impulsaria un "compromís propi de Barcelona" amb el procés constituent com a gest de complicitat amb el moviment sobiranista català.

stats