Política 11/06/2014

Oriol Amorós confirma que es presentarà a les primàries d'ERC per Barcelona i pugnarà amb Alfred Bosch

El vicesecretari general d'ERC i portaveu adjunt al Parlament diu a Catalunya Ràdio que s'hauria sumat a una candidatura unitària si hi hagués hagut acord amb Portabella

Ara
1 min

BarcelonaL'endemà que Jordi Portabella renunciés a ser l'alcaldable d'ERC a Barcelona, el vicesecretari general d'ERC i portaveu adjunt al Parlament, Oriol Amorós, ha confirmat que es presentarà a les primàries i que pugnarà amb el diputat a Madrid Alfred Bosch per ser el candidat republicà a la capital catalana a les municipals del 2015.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em presentaré a les primàries per encapçalar la llista d'ERC a les eleccions municipals a Barcelona", ha confirmat en declaracions a Catalunya Ràdio. "Hagués anat a una candidatura unitària si hi hagués hagut un acord entre l'Alfred Bosch, el Jordi Portabella i jo", ha explicat.

Tal com es preveia, per tant, hi haurà primàries a Barcelona. Seran, segons Amorós, unes "primàries obertes a la ciutadania, als militants, amics i simpatitzants d'Esquerra".

Aquest dilluns Amorós ja va rebutjar l'oferta de Bosch de fer tàndem a l'alcaldia de Barcelona anant de número 2. Amorós no veu el portaveu d'ERC al Congrés d'alcaldable perquè creu que el cap de llista "s'ha de dedicar al 100% a Barcelona". Va subratllar que cal dedicar molt de temps a fer realitat a Barcelona el projecte que pretén Oriol Junqueras per al conjunt de municipis de culminar l'opa al PSC, tal com va avançar l'ARA. "El projecte que volem és unir tota l'esquerra pel dret a decidir, que és majoria a Barcelona", va explicar Amorós, cosa que implica trobar-se amb "forces i entitats socials" i, per tant, això requereix "coneixement de la ciutat i temps per dedicar a les entitats".

stats