PRIMÀRIES D'ERC
Política 11/06/2014

Oriol Amorós vol dur a Barcelona l'opa al PSC: "Toca una proposta de nou maragallisme per al nou país"

El candidat a les primàries assegura que ell també és "absolutament afí" a Junqueras i nega que Alfred Bosch sigui l'aposta de la direcció

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl vicesecretari general d'ERC Oriol Amorós ha formalitzat aquest dimecres la presentació de la seva candidatura a les primàries a Barcelona per ser alcaldable, que l'enfrontaran amb el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch. Davant del Parlament, Amorós ha presentat alguns dels seus suports, entre els quals l'altra diputada per Barcelona, Agnès Rossinyol, o l'exregidor Ricard Martínez. "Toca una proposta de nou maragallisme per al nou país, que dibuixi una Barcelona forta al món i acollidora amb la gent que hi viu", ha començat el també portaveu adjunt dels republicans a la cambra catalana, que ja havia avançat a Catalunya Ràdio la seva intenció de presentar-se a les primàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Amorós ha apuntat que cal "construir el primer partit de Barcelona, una ciutat d'esquerres i favorable a què la gent decideixi en llibertat, i ERC en vol ser el pal de paller". Així, per traslladar a la Ciutat Comtal l'opa al PSC, ha apuntat que el seu discurs se centrarà en els eixos de treball, educació i llibertat.

Quant al seu rival, ha assegurat que Bosch és un "excel·lentíssim representant a Madrid". "Hem d'estar tots molt intensos a tot arreu", ha afegit, insistint en la idea que no es pot abandonar el front del Congrés. De fet, ha avançat que, si és elegit alcaldable, Amorós reduirà la seva activitat al Parlament per "només fer de diputat per Barcelona". En tot cas, no s'ha tancat a arribar a acords per a un llista unitària, sempre i quan quedi clar que "cal reforçar el gir social i ser-hi a tot arreu amb la màxima intensitat".

A més, Amorós ha negat que Bosch sigui el candidat de la direcció nacional d'ERC, i d'Oriol Junqueras en particular. "Jo també sóc absolutament afí i identificat amb la direcció del partit, que dóna suport als dos candidats", ha assegurat.

stats