FULL DE RUTA CAP A LA INDEPENDÈNCIA
Política 04/12/2014

Mas i Junqueras, a l'espera de posar data a una reunió que es preveu imminent

Des del Govern afirmen que hi ha hagut intercanvi de missatges i ERC confia a trobar una dia per a la reunió aviat, tot i que no els consta aquesta comunicació entre els dos líders

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ja hauria respost el missatge de text que li va enviar dimecres el president d'ERC, Oriol Junqueras, en què li demanava una reunió per mirar de trobar punts en comú entre els seus fulls de ruta i buscar ponts d'entesa, segons afirmen fonts del Govern. Aquesta trobada ha de ser clau per mirar de llimar algunes de les diferències expressades pels dos líders, malgrat que Mas també té previst reunir-se amb altres partits i entitats sobiranistes. Segons l'executiu, Mas hauria respost l'SMS de Junqueras dimecres al migdia, mentre que el líder d'ERC li hauria respost de nou aquest dijous al matí, a l'espera de concretar la data per a la trobada, que esperen que sigui discreta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts properes al president dels republicans afirmen que no els consta que hagi tingut lloc aquesta comunicació, però li treuen ferro. "Segur que Mas citarà Junqueras i es trobaran aviat", expliquen, confiats que la reunió permeti acostar posicions.

Sigui com sigui, els posicionaments entre el president català i el cap de l'oposició es troben en aquests moments distants, tant pel que fa a la possible llista unitària que vol el líder de CDC o les candidatures diverses sota un mateix paraigua com reclama el d'ERC, com també pel que fa al full de ruta i a la possibilitat d'esperar o no 18 mesos per ratificar la independència.

A més, la conferència de Junqueras no va caure gaire bé entre els dirigents de CDC, cosa que ha enrarit les relacions entre aquest partit i la cúpula dels republicans. Uns i altres, però, s'han compromès a mirar de llimar asprors per arribar a un acord.

stats