ELECCIONS EUROPEES
Política 20/05/2014

Junqueras ironitza: "Ens enfrontem a dificultats noves, com que Navarro i Duran porten deu dies callats"

El líder d'ERC apel·la al vot útil d'esquerres, ja que "la realitat no la transforma qui diu més que la vol transformar, sinó qui acumula més forces per fer-ho possible"

Roger Tugas
2 min

CornellàEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha volgut rebaixar les expectatives electorals per al 25-M i ha rebutjat que la coalició amb NECat pugui obtenir tres eurodiputats, com marquen algunes enquestes. "Això vol dir 800.000 vots, una barbaritat", ha dit, i ha dubtat fins i tot que el segon eurodiputat estigui garantit. "Ens enfrontem a dificultats noves i inesperades, com per exemple que alguns dels nostres millors socis en campanyes, com Navarro i Duran, fa deu dies que estan callats", ha ironitzat, i ha afegit: "No sé si perquè no volen dir res o perquè no els deixen, però en altres ocasions no calia que fes campanya perquè ells la feien per nosaltres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Junqueras ha afirmat que "ERC sap que necessitem construir majories polítiques i socials i, per fer-ho, necessitem un discurs de majories". En aquest sentit, ha fet una crida al vot útil d'esquerres, ja que "la realitat no la transforma qui diu més que la vol transformar, sinó qui acumula més forces per fer-ho possible". "Ningú més està preparat per fer-ho que ERC, uns no estan en condicions i d'altres no hi tenen voluntat", ha assegurat, i ha conclòs: "Si aquest diumenge fem una mica més o menys de percentatge com a partit no passa res, és vital que siguem conscients de la responsabilitat històrica que ens pertoca".

Al seu torn, el cap de llista d'ERC-NECat, Josep-Maria Terricabras, ha insistit en aquesta línia que "el nou país no pot permetre que hi hagi frau fiscal i que les grans fortunes tributin [menys del que els pertocaria]" i s'ha de construir "amb justícia social". "Alguns col·legues amics, joves, em diuen que no s'ha d'anar a Europa", referint-se sobretot a part de l'electorat de la CUP, que defensa l'abstenció i sortir de la UE, i ha citat la famosa frase de Joan Fuster conforme "la política, o te la fas o te la fan". "Ens n'han fet molta, només faltaria que ens en facin més", ha etzibat, i ha argumentat que, "per poc que sigui, s'hi pot fer molt a la UE, es poden fer aliances".

stats