ELECCIONS 25-N
Política 12/11/2012

Junqueras prioritza ser "un líder de l’oposició lleial" que vicepresident del Govern

El candidat republicà convida "a la gent del PSC" a sumar-se a ERC si volen ser "dignificats" i lamenta: "Pobre PSC si Marcel·lí Iglesias és el més federalista del PSOE"

Ara/acn
1 min
Oriol Junqueras, aquest matí a la Facultat d'Economiques de la UB. / ACN

BarcelonaEl candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat en declaracions a La Xarxa que ell "més que ser vicepresident del govern de Catalunya, aspira a ser un líder de l'oposició lleial". Tot i això, el líder republicà apunta que no renuncia a res tot i que creu que podria ser molt més útil com a líder de l'oposició que dins un eventual govern de coalició amb CiU. "Això no impedeix pactar pressupostos sempre que CiU faci un canvi substancial en les seves polítiques: rebaixi l,vicepresidea pressió de l'IRPF, l'IVA... , i creï un nou impost sobre transaccions bancàries", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, Junqueras, ha convidat "a la gent del PSC" -sense especificar si es refereix a dirigents, militants o simpatitzants-, a deixar el partit i a sumar-se a ERC perquè allà seran "dignificats". El candidat republicà ha respost d'aquesta manera les declaracions que aquest passat dilluns va fer l'expresident d'Aragó, Marcel·lí Iglesias, en què comparava el nacionalisme català amb el nazisme. "Pobre PSC si Marcel·lí Iglesias és el més federalista del PSOE", ha explicat des de la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de Barcelona, on aquest dimarts ha fet un acte de campanya amb estudiants organitzat per les JERC.

stats