ELECCIONS 25-N
Política 02/10/2012

Junqueras insistirà en un programa de mínims per blindar la consulta

CiU rebutja plantejar les eleccions des del "frontisme" i ICV es nega a pactar punts en comú i a donar caràcter plebiscitari als comicis

Roger Tugas
1 min
Marta Rovira assegura que la llista d'Oriol Junqueras defensarà tant la independència com la socialdemocràcia, perquè "són dues cares de la mateixa moneda".

BarcelonaLes eleccions del 25 de novembre no seran uns comicis més, i Artur Mas les va presentar com a plebiscitàries per avalar el rumb cap a l'estat propi després del cop de porta al pacte fiscal. Cal, però, garantir la legitimitat internacional per fer un pas que desborda la legalitat espanyola. En aquest sentit, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va proposar fa dues setmanes crear una àmplia coalició sobiranista per l'estat propi i, si no fos possible, que les forces que en són partidàries pactessin un programa de mínims que fixés el caràcter plebiscitari de les eleccions, sobretot de cara enfora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entesa entre CiU, ICV, ERC i SI ja va evidenciar-se en el debat de política general, quan van aprovar una resolució per fer una consulta sobre l'autodeterminiació "prioritàriament" en la pròxima legislatura, però ara els republicans insistiran als altres partits perquè pactin un punt comú en el programa recollint el que ja es va votar al Parlament.

CiU, però, rebutja dividir en un "front" les forces partidàries de l'estat propi en contraposició a les que en són refractàries, mentre que ICV es nega a pactar punts en comú del programa per donar més pes a les qüestions socials en el debat electoral.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats