Política 13/08/2016

Otegi: "Seré al Parlament basc, no contemplo cap pla B"

El candidat per Bildu al Parlament basc explica en una entrevista a RAC1 que si li impedeixen presentar-se "se saltaran tota la jurisprudència del Suprem i el Constitucional"

Albert Solé
2 min
Arnaldo Otegi durant l'entrevista amb RAC1

BarcelonaArnaldo Otegi ho té clar: "Puc assegurar que seré al Parlament basc, no contemplo cap pla B. Anirem amb la nostra candidatura fins al final". En una entrevista al programa 'Via lliure' de RAC1, el candidat a lehendakari per Bildu diu que sap que té la llei a favor seu: "Jo i el meus advocats estem tranquils; perquè jo sigui inhabilitat han de saltar-se tota la jurisprudència del Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional, i no descarto que ho puguin fer, però se l'hauran de saltar".

Arnaldo Otegi, just abans de la seva visita al Parlament del maig, quan ja va provocar la ira del PP per haver estat convidat.

Malgrat defensar la seva candidatura amb la llei, demana que es tracti el seu cas des del terreny polític: "Vaig ser a la presó per portar Euskadi a un terreny de pau; no s'entén l'obsessió contra mi i el meu projecte polític". "Les bases de Bildu han decidit qui volen que sigui el candidat, i no deixarem que ho faci el PP", ha afegit.

Independència

Respecte al seu projecte polític, Otegi diu: "Busquem el canvi social a través de recuperar la sobirania, perquè sense sobirania no es pot fer cap canvi social". "Si el sobiranisme d'esquerres no és majoritari, al País Basc hi haurà una retallada de sobirania brutal. Per a nosaltres, no tot s'hi val en l'estratègia electoral, diem la veritat i no enganyem la gent. Vénen noves retallades, i si no agafem les regnes, no les evitarem", afirma.

Catalunya

"¿Algú pensa que un govern del PP i C's pot negociar un nou estatus per a Catalunya i el País Basc? Qui s'ho cregui que ho intenti, però nosaltres no". Otegi considera que els catalans sí que han fet aquest canvi de xip: "A Catalunya la majoria de gent ja no creu que pot arribar a un acord amb Espanya, però al País Basc encara no hem fet aquest pas".

ETA

Sobre la fi d'ETA, Otegi també ho té força clar: "El govern espanyol està fent tot el possible perquè no es produeixi el desarmament d'ETA. No en tinc dades, però crec que s'acabarà produint, i serà més aviat que tard".

stats