Política 03/07/2013

PP i Ciutadans denuncien que onegin estelades en algunes escoles públiques

"No em consta que onegi cap estelada a cap edifici de col·legi públic a Catalunya, però sí que he vist penjat el cartell que diu que l'escola en català ara i sempre", respon la consellera Irene Rigau

Sara González
1 min

BarcelonaTant PP com Ciutadans han denunciat aquest dimecres durant la sessió de control al Govern al Parlament que en centres escolars de poblacions com Vic, Navàs i Porqueres onegi l'estelada. Segons els dos partits, el Govern està utilitzant les escoles per fer "adoctrinament polític" i ha demanat a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que hi intervingui per evitar la presència de símbols que "no són legals". "No em consta que onegi cap estelada a cap edifici de col·legi públic a Catalunya. Però sí que he vist penjat el cartell que diu que l'escola en català ara i sempre", ha replicat la consellera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada popular María José Cuevas ha titllat "d'impropi, deslleial i d'abús de poder" que es permeti que onegi l'estelada en aquests centres i ha afegit que la situació i "l'apologia de la secessió" que al seu parer s'està fent a les escoles és "pròpia dels règims totalitaris".

"La croada de l'espanyolització anunciada per Wert ha trobat comissària al Parlament", ha respost Rigau, que ha insistit que no deixa de ser paradoxal que faci aquestes consideracions un partit que "per la llengua ha fet sentir malament alumnes que, per pressions polítiques, han demanat la seva diferenciació" a les aules.

En la mateixa línia que el PP, el diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa ha demanat que "no s'eduquin els nens en l'apologia de l'odi", i ha afegit que si en algunes escoles ja no oneja l'estelada és perquè, arran de la denúncia de Ciutadans, el departament d'Ensenyament va trucar als centres perquè fossin retirades. "Acabat el curs procurem que els edificis quedin preparats per al curs de l'any que ve", ha argumentat Rigau.

stats