Política 04/01/2019

PP i Cs acorden reduir el nombre de conselleries del govern andalús

També pacten retallar els delegats territorials de la Junta a les vuit províncies

Ara
2 min
Els equips negociadors del PP i Cs, encapçalats per Juanma Moreno (e) i Juan Marín (d), abans de començar la reunió que han mantingut avui a Sevilla, un dia abans de la constitució del Parlament andalús

BarcelonaEls equips negociadors del PP i de Ciutadans a Andalusia han acordat reduir tant el nombre de conselleries en un nou govern andalús com de delegats territorials de la Junta a les vuit províncies, segons dos comunicats de les dues formacions recollits per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir es va produir la primera reunió entre PP i Cs per abordar l'estructura d'un nou govern andalús, mentre que aquest divendres han seguit les converses. Segons la secretària general del PP andalús, Loles López, les converses van "pel bon camí".

L'actual govern andalús, fins ara del PSOE, té tretze conselleries, un nombre que es veurà reduït si el candidat del PP a la presidència de la Junta, Juanma Moreno, és investit. Necessita el suport de la ultradretana Vox, que, entre altres coses, ha demanat acabar amb el finançament de la la llei contra la violència masclista, que incloïa el pacte inicial entre PP i Cs.

López ha assenyalat que "tot no pot seguir igual perquè els andalusos han votat canvi després de 40 anys de socialisme i el canvi consisteix, entre altres coses, en aprimar l'estructura política que el PSOE ha creat a Andalusia, per fer-la més eficient", ha assegurat.

Marín, per la seva banda, ha informat que quan es tanqui l'acord sobre l'estructura i la composició del nou govern valoraran quines fórmules s'utilitzen per presentar-les a la resta de forces polítiques del Parlament d'Andalusia. Ha dit que l'executiu "serà únicament de Cs i PP" i ha afegit que les "mesures polítiques ja acordades són intocables perquè suposen la base del canvi polític que els andalusos van demanar a les urnes el 2 de desembre".

Un posicionament, però, que topa directament amb Vox, que ja ha amenaçat amb bloquejar la investidura si no s'adopten part de les seves propostes.

stats