Política 11/09/2015

El PP es queda sol en l'acte de la Delegació del govern espanyol a Catalunya per la Diada

La número dos de Xavier García Albiol, Andrea Levy, carrega contra PSC i C's per haver renunciat a commemorar la història i la cultura comunes

Mario Martín Matas
1 min
Albiol, Camacho i Levy, amb Llanos de Luna a la delegació del govern espanyol a Catalunya / EFE

BarcelonaNomés el PP ha participat enguany en l'acte que organitza la Delegació del govern espanyol a Catalunya amb motiu de l'11-S a l'Arxiu de la Corona d'Aragó, molt lluny de la famosa imatge d'unitat que el desembre del 2013 van transmetre Pere Navarro (PSC), Albert Rivera (C's) i Alícia Sánchez-Camacho (PP) brindant amb cava amb María de los Llanos de Luna per celebrar el dia de la Constitució espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una atenció als mitjans, la número dos dels populars a Barcelona, Andrea Levy, ha criticat l'absència de PSC i C's, tot i que ha reservat per als socialistes la majoria dels dards, acusant-los per la seva "ambigüitat" i "equidistància" i d'avergonyir-se de la història comuna dels espanyols.

La Diada, "festa de tots els catalans"

L'acte també ha comptat amb una nodrida presència de representants dels tres exèrcits, Policia Nacional i Guàrdia Civil, a més del discurs de l'historiador Eduardo Escartín, que ha destacat altres 11-S dramàtics per a la història de Catalunya més enllà del 1714, en els quals el país sempre ha sabut tirar endavant. "La vida continua malgrat els terrabastalls", ha assegurat. La delegada Llanos de Luna, encarregada de presentar l'acte, ha destacat l'11-S com la "celebració d'allò que sempre hem sigut" i la "festa de tots els catalans".

stats