Política 25/01/2015

"Els problemes no es resolen amb paraules màgiques ni conjurs caribenys": el discurs de Rajoy en 10 frases

El president espanyol assegura que ell representa el canvi, crida a l'orgull de ser del PP i carrega contra Podem

Joan Rusiñol
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest diumenge a Madrid. ACN

MadridMariano Rajoy tenia dos objectius en el discurs de clausura d'aquest diumenge: marcar les línies mestres de la precampanya per a les eleccions locals i autonòmiques del maig i donar oxigen als dirigents i militants del PP després de les revelacions de Luis Bárcenas. La seva intervenció no ha esquivat cap tema –si bé no ha citat el nom de l'extresorer– i ha situat l'agenda social i la recuperació econòmica al centre del seu combat polític amb Pablo Iglesias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Cos a cos amb Podem. "Nosaltres sabem que els problemes no es resolen amb paraules màgiques ni conjurs caribenys. Sabem que els extremismes mai han portat res de bo. Sabem que als problemes difícils no s'hi fa front amb radicalisme, amb demagògia i encara menys amb plantejaments messiànics i doctrinaris".

2. Procés sobiranista. "Després del simulacre de referèndum, ara un simulacre de plebiscitàries. Qui pensi que amb un subterfugi tan simple podrà esquivar la legalitat i prendre decisions que les lleis no autoritzen, em sembla que no té els peus a terra".

3. Cas Bárcenas. "A Espanya no hi ha impunitat: les institucions funcionen i les irregularitats se sancionen. [...] Altra cosa és que alguns no tinguin de què parlar, però això no és culpa nostra, o que vulguin donar-nos lliçons els que no estan en condicions de fer-ho".

4. Agenda social. "Amb tot i contra tot, i a pesar de tot, hem sabut combatre la crisi preservant l'estat del benestar [...]. Haver evitat el rescat d'Espanya ha estat el principal èxit social d'aquest govern".

5. Autoestima política. "Espanya està renaixent i vosaltres mereixeu sortir al carrer amb el cap ben alt i explicar la veritat".

6. Reivindicació de les víctimes d'ETA. "Aquí, en aquest partit, hi ha la seva fe [de les víctimes d'ETA], aquí hi ha les seves idees, aquí hi ha la seva honradesa i la seva perseverança".

7. Crítica al PSOE. "No hi ha política social que pugui resistir una allau d'incompetència econòmica com la que hem patit a Espanya amb els socialistes. [...] En l'Espanya d'avui no es percep cap projecte alternatiu viable al del Partit Popular".

8. Baixada d'impostos. "Abaixarem els impostos: ara, per fi, podem fer-ho. D'aquí a uns dies els espanyols podran comprovar-ho a les nòmines. Ho notarà tothom. I ho notaran sobretot les famílies i les rentes més baixes".

9. Polarització electoral. "No podem jugar-nos el futur i el dels nostres fills a la ruleta russa de la frivolitat, la incompetència o el populisme".

10. Resposta a Aznar, que va demanar-se "on és el PP". "¿Hi ha hagut o no un canvi a Espanya des que governa el nostre partit? ¿Es poden dir avui les mateixes coses que es deien fa tres anys?"

stats