Política 14/07/2015

El PP farà bandera del canvi a la llei electoral per als municipis

J.r.
1 min
El PP farà bandera del canvi a  la llei electoral per als municipis

MadridAquesta mateixa setmana el PP podria registrar al Congrés la proposta per primar amb més escons la llista més votada, una iniciativa que va avançar a la conferència política del cap de setmana. Els populars creuen que hi ha encara marge per aprovar-la aquesta legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La idea dels conservadors, escarmentats pels pactes entre el PSOE i Podem en molts ajuntaments, és reforçar la llista més votada ( amb un 35% dels suports o més) o bé adoptar el sistema de doble volta, que els socialistes no han descartat. De moment, el text que portaran a la cambra baixa es limitarà al món local. El número 3 del PP, Fernando Martínez-Maíllo, va afirmar que buscaran el consens amb l’oposició i considera que, si hi ha voluntat, hi ha prou temps per deixar enllestit aquest canvi puntual de la reforma electoral abans de les eleccions de finals d’any. Pel que fa a les comunitats autònomes, va recordar que això implicaria retocar els estatuts i, per a l’elecció del president del govern espanyol, es limitaran a incloure la proposta al programa electoral per a debatre-ho ja en el següent mandat.

El partit “es mourà”

Després de les poques novetats a la conferència política, Mariano Rajoy va assegurar ahir que el PP “es mourà més de pressa que la resta de forces polítiques” i, en aquesta línia, va prometre “novetats importants” al programa perquè hi hagi més participació dels afiliats en l’elecció dels òrgans directius del partit. Tot i això, el president espanyol va subratllar que farà els canvis sense “propaganda” i garantint que les primàries no acabin sent només cosa d’un candidat.

stats