NEGOCIACIÓ A MADRID
Política 07/01/2016

El PP intensifica la pressió al PSOE per forjar una gran coalició

Ara
2 min
El president Mariano Rajoy i María Dolores de Cospedal en una reunió de la cúpula del PP.

BarcelonaOfensiva del PP per pressionar el PSOE i fer realitat la gran coalició. O si més no, guanyar el relat i no aparèixer com els culpables d’un avançament electoral. La cúpula popular ha fet arribar un argumentari intern als membres del partit perquè s’esforcin a remarcar que és el moment que el PSOE sigui “lleial” a Espanya i segelli “grans acords per a l’interès general” de l’Estat, en al·lusió a un acord per investir Mariano Rajoy president. El text, al qual ha tingut accés Europa Press, assegura que el PP ha prioritzat “sempre” el bé de tots els espanyols als interessos partidistes. “Des de l’oposició hem donat suport al PSOE en els moments en què s’exigia lleialtat institucional i sentit d’estat”, diu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars posen diversos exemples: esmenten el suport parlamentari al País Basc en el mandat del lehendakari Patxi López o al pacte de Toledo entre José María Aznar i Felipe González el 1995. També recorre a l’última reforma de la Constitució, l’any 2011, quan José Luis Rodríguez Zapatero va pactar amb Rajoy introduir l’estabilitat pressupostària a la carta magna. “El PP va demostrar la seva responsabilitat”, diu, i va “salvar Espanya de la intervenció i un rescat”, afegeix. El PP considera que es tracta d’una “hora decisiva” per a Espanya i veu necessari un “govern estable” que garanteixi la “recuperació” econòmica i la unitat de l’Estat. La pressió dels populars al PSOE busca nous arguments ara que Catalunya es veu abocada a un escenari electoral. Sense un acord al Parlament entre Junts pel Sí i la CUP, el PP es queda sense pretext per forçar una gran coalició amb els socialistes, que tenen la clau per formar govern i estan immersos en una guerra interna.

Davant la possibilitat d’unes noves eleccions a Espanya, Génova demana als seus quadres que es dediquin a ressaltar els assoliments del govern de Rajoy.

stats