Publicitat
Publicitat

CAP A LA FI D'ETA

El PP assegura que Rajoy no atendrà les demandes dels presos d'ETA

Així ho ha raonat el president dels populars de Biscaia, Antón Damborenea, en declaracions a Ràdio Euskadi

El president del PP de Biscaia , Antón Damborenea , ha opinat avui que el nou govern del PP no podrà atendre a les sol·licituds d'acostament realitzades pels presos d'ETA ja que no sorgeixen com peticions individuals reals , sinó que evidencien que han estat ordenades per la pròpia banda . En declaracions a Ràdio Euskadi , Damborenea ha opinat que l'anunci fet públic avui al diari Gara que cada membre del col·lectiu de presos d'ETA sol·licitarà el seu trasllat a presons del País Basc i Navarra , demostra que la banda "segueix manant a tots ells " .

Per tant , ha continuat , el proper Govern de Mariano Rajoy no podrà entendre que aquesta petició sigui real si no es fa de manera individual , com requereix la llei. Segons Damborenea , els reclusos han de remetre aquestes cartes a Institucions Penitenciàries "com una nova ordre que els ha donat la banda " i amb això , " es constata que ETA està darrere i que els seus presos el segueixen obeint " . Ha afegit que en aquestes sol·licituds no s'aprecia " un interès real " dels reclusos per reinserir , sinó que " ETA vol demostrar que segueix manant a tots els seus presos " i que ells "han de enviar les cartes " que l'organització " diu " i quan l'organització ho indica .

Per això, ha explicat, el Govern només podria atendre les peticions individuals que siguin reals , "cosa que a dia d'avui no s'han produït " . Damborenea ha considerat " lamentable " que ara " no es digui que alguns d'aquests presos podien estar ja al carrer , però la banda no els ha deixat acollir a beneficis penitenciaris , ni sortir de la banda ni reinserir , i per això segueixen aquí " . Per això , ha qüestionat " que es demani a l'Estat de dret que faci gestos per unes persones que han estat incapaços de fer-los per si mateixos "

RE

Més continguts de