POLÍTICA
Política 03/04/2013

CiU i PSC es mostren prudents davant la imputació de la infanta

Les dues formacions demanen que es respecti en tot moment la presumpció d'innocència, mentre que el PP evita fer declaracions

Marc Toro
1 min

BarcelonaCiU i PSC, dos partits amb polítics imputats a les seves files, han estat molt prudents aquest dimecres en les respectives valoracions sobre la imputació de la infanta Cristina en el cas Nóos. En roda de premsa al Parlament, els dos partits han demanat no acusar precipitadament una persona que encara no s'ha demostrat que sigui culpable.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha demanat que "es respecti en tot moment la presumpció d'innocència i el procés judicial" i, a diferència d'altres forces polítiques, ha considerat que la dimissió de la infanta dels seus càrrecs depèn de la casa reial, que –ha assegurat– "ha demostrat estar històricament a l'altura de les seves responsabilitats". Així mateix, Lucena ha explicat que la imputació no afegeix "cap element" a la reflexió que va fer fa unes setmanes el secretari general socialista, Pere Navarro, en què demanava l'abdicació del rei.

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha recordat que "una imputació no és una sentència ni una acusació", i ha dit que "la infanta podrà dir-hi la seva i es podrà defensar". "No direm res diferent del que diríem en referència a qualsevol altra persona imputada", ha afegit, i ha reclamat "celeritat però respecte als processos judicials".

Per la seva banda, el PP ha evitat fer declaracions en referència a la decisió judicial i ha demanat "respecte" per les institucions judicials.

stats