DEBAT SOBRE L'IMPOST DE SUCCESSIONS
Política 14/03/2011

El PSC adverteix a CiU que no votarà el pressupost si no ajorna l'eliminació de successions

ERC veu “injust, inoportú i electoralista” eliminar successions en un context d'adversitat financera com l'actual. Avisa que es torna a carregar el pes de la crisi a les classes populars i mitjanes

P.martí/m.colomer
1 min

BarcelonaEl viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit aquest dilluns a CiU que no comptin amb ells per aprovar els pressupostos del 2011 si elimina l'impost de successions abans de plantejar els comptes de la Generalitat. “Si es vol comptar amb nosaltres és per parlar de tot, i no només de les despeses”, ha avisat Iceta en roda de premsa després de la reunió de l'executiva del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent socialista ha apuntat que si s'eliminés el tribut al marge dels pressupostos, la dels comptes seria una discussió “amputada, escapçada i esbiaixada”, i ha tornat a reclamar a CiU que no compleixi aquest any la seva promesa electoral d'acabar amb les successions. L'eliminació de l'impost de successions també per a les rendes més altes –PSC, ERC i ICV-EUiA ja van promoure una rebaixa per a la majoria dels contribuents l'any passat– la va anunciar el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, dissabte, cosa que ha portat el PSC a recordar que el president de la Generalitat és Mas i no Duran.

Per ERC és “injust, inoportú i electoralista”

En un sentit similar, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha deixat entreveure que amb les retallades que està fent el Govern no esperin als republicans pels pressupostos. Ha qualificat d'"injusta, inoportuna i electoralista” l'eliminació de successions abans de les eleccions municipals i quan els ingressos de la Generalitat estan sota mínims. Ha carregat contra CiU per alliberar de successions les rendes més altes i, en canvi, mantenir el cèntim que grava el gasoil als pagesos.

stats