POLÍTICA
Política 18/02/2014

El PSC creu que Mas busca que els empresaris li donin una "excusa" per frenar el procés sobiranista

El portaveu parlamentari dels socialistes adverteix del to "extremista, intolerant i populista" del discurs econòmic del líder d'ERC, Oriol Junqueras

M.colomer
2 min

BarcelonaPel PSC, l'embolic del president de la generalitat, Artur Mas, amb els empresaris a tomb de quina ha de ser la seva implicació en el procés d'autodeterminació no és res més que un intent de trobar una excusa de pes per baixar del tren del sobiranisme. Així ho ha considerat aquest dimarts el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, que ha advertit que el to "extremista, intolerant i populista" del discurs econòmic del líder d'ERC, Oriol Junqueras, és "molt preocupant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mas intenta buscar una excusa que li permeti recular", ha etzibat Lucena, que ha considerat que el president de la Generalitat incentiva que els empresaris "diguin allò que ell no té capacitat política per dir". Si més no, aquesta és la "teoria" del PSC, que ha carregat contra els "insults" que, segons ell, llança l'independentisme contra tothom que no comparteix l'ideal sobiranista.

Decidirà la ciutadania, no les empreses

Tant la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, com el diputat d'ERC Pere Aragonès, han coincidit que aquest procés polític no es liquidarà als despatxos, sinó que es dirimirà a les urnes. "Qui acabarà decidint és la ciutadania. És un procés democràtic, i el vot dels empresaris i el dels treballadors compten el mateix: una persona, un vot", ha afirmat Camats, en la línia de l'argument que també ha esgrimit Aragonès: "El vot d'un empresari, per important que sigui, val el mateix que una persona que no té res. Qui vulgui que es posicioni. No ens interessa l'opinió d'un col·lectiu concret, sinó la decisió dels ciutadans en referèndum".

A l'altre extrem, el PP i C's. El portaveu popular al Parlament, Enric Millo, ha carregat amb duresa contra el que considera que és un intent del president Artur Mas de pressionar els empresaris perquè avalin el projecte sobiranista. Per ell, "als empresaris el que se'ls ha de dir és que diguin el que pensen, no el que han de dir", ha reblat.

stats