EXECUTIVA SOCIALISTA

El PSC acusa el Govern de manipular xifres "per justificar" una política "de retallades"

Miquel Iceta no dóna credibilitat als 7.200 milions d'euros de dèficit que Mas diu que hi ha a la Generalitat

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha acusat el Govern de CiU "de manipular" les dades sobre l'estat de les finances de la Generalitat "per justificar la seva política de retallades". Iceta no dóna credibilitat als 7.200 milions de dèficit que Artur Mas assegura que hi ha a la Generalitat i ha insistit que, si es produeixen restriccions, "és per la crisi, no per una mala gestió" del tripartit al Govern.

Iceta ha subratllat que amb la voluntat de l'executiu convergent d'eliminar l'impost de successions, que només afectava el 6% de la població, es demostra que "o bé la situació no és tan greu, o la temeritat del Govern és molt alta i només està treballant per al sector benestant". El dirigent del PSC ha afegit que "resulta curiós" que entre les prioritats en les retallades del Govern sempre hi apareguin "els hospitals".

El viceprimer secretari també ha retret a Mas que exigeixi a l'Estat central 1.000 milions d'euros que corresponen a Catalunya procedents del fons de competitivitat. "Tothom sap que són 1.400 milions d'euros. Per què diu 1.000? Per dir després que n'han aconseguit 400 més?", ha etzibat Iceta.

Iceta ha assegurat que, d'altra banda, el PSC celebra que CiU "no elimini els 80 kilòmetres per hora i els flexibilitzi, tal i com proposava el PSC". "Flexibilitzar no és eliminar, com ells deien. Que no intentin fer passar bou per bèstia grossa", ha afirmat el dirigent socialista. 

Més continguts de