POLÍTICA
Política 07/05/2013

PP i C's demanen al PSC que deixi de "fer el joc" al projecte independentista del Govern

Les dues formacions carreguen contra la cimera pel dret a decidir i exigeixen a l'executiu que se centri en la recuperació econòmica

M. Toro / A. Mateo
2 min

BarcelonaTant el PP com C's han carregat aquest dimarts contra la cimera pel dret a decidir que dilluns es va celebrar al Palau de la Generalitat i en la qual no van voler participar. Els dos partits han criticat també la participació del PSC a la trobada i li han demanat que deixi de "fer el joc" al projecte independentista del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu al Parlament del PP a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat que la cimera pel dret a decidir va significar "assistir una vegada més al circ de CiU i ERC", en què la resta de partits que hi van assistir els "van fer el joc".

Millo ha lamentat que el Govern "perdi el temps" amb la independència i no amb la "prioritat màxima dels catalans, que és sortir de la crisi econòmica", i ha assegurat que veu amb "vergonya aliena" les "versions diferents" que van donar els representants del partits després de la trobada. En aquest sentit, ha felicitat irònicament el PSC per "adonar-se" que el Govern va cap a la independència, i l'ha instat a "deixar de fer el joc" al Govern i al seu projecte separatista.

El portaveu de C's, Jordi Cañas, també ha carregat contra la trobada –que ha titllat de "fracàs" i de "suflé punxat"– en considerar que el Govern "vol fer el cim mentre l'economia catalana es precipita cap a l'abisme". En referència al PSC, ha lamentat: "El PSC dóna suport als separatistes i reforça el marc mental d'aquells que busquen una cosa tant perjudicial com la divisió dels catalans i separar Catalunya d'Espanya". I ha afegit: "és la crossa, el còmplice necessari, el tonto útil i el xerpa dels nacionalistes en l'escalada cap al cim de la separació i la ruptura".

stats