Política 22/04/2013

El PSC replica al PSOE que el protocol entre els partits i el debat territorial "no es poden confondre"

El secretari d'acció política dels socialistes, Antoni Balmón, creu que són qüestions "paral·leles" i "no excloents"

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari d'acció política del PSC, Antoni Balmón, ha volgut demanar al PSOE que no barregi el debat territorial dins una possible reforma de la Constitució amb les relacions que hagin de pactar els socialistes espanyols i els catalans. En aquest sentit, Balmón ha considerat que "no es pot confondre" una i altra qüestió, i ha replicat als socis estatals que "el reconeixement de situacions singulars per l'acció política no és excloent" al fet de mantenir el model de relacions entre els partits. Pel socialista, de fet, són temes que no resulten "excloents" i que poden caminar "en paral·lel".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el PSOE s'ha supeditat aquest dilluns a la redacció d'un nou protocol de relacions amb el PSC a la manca d'acord amb els socialistes catalans en el model territorial, des de la direcció del partit de Pere Navarro han volgut replicar per separar els dos debats. En declaracions a l'ACN, Antoni Balmón ha volgut remarcar que les relacions entre PSC i PSOE i la seva acció parlamentària "no té res a veure amb el debat de la reforma territorial i constitucional". "Són debats paral·lels", han sentenciat, tot assegurant que suposen "debats que no es poden confondre".

I és que Balmón no vol que PSC i PSOE s'enfrontin barrejant les dues qüestions. "El fet de tenir un acord ampli, de coincidència i d'agenda compartida en el tema territorial no fa impossible ni impedeix l'actualització de la relació parlamentària de PSC i PSOE", ha comentat. El dirigent socialista assumeix que en determinats temes, com el dret a decidir "tots sabem que tenim diferències i les coses estan clares entre els dos", però Balmón prefereix destacar que "l'important és fer visible tot allò que ens motiva i ens uneix".

"Jo crec que són dues coses diferents. Una cosa és el model territorial i la reforma constitucional, i l'altra és la relació parlamentària que s'estableix entre PSC i PSOE", ha sentenciat.

stats