Política 05/04/2014

"Voto perquè sóc ciutadà de Barcelona": els pakistanesos es defensen en la segona volta de les primàries del PSC

Una cinquantena de persones havia votat a les dotze del migdia a la mesa de Ciutat Vella, la que Jordi Martí va demanar impugnar

Maria Ortega
2 min
Un immigrant veí de Ciutat Vella vota a la segona volta de les primàries del PSC de Barcelona, mentre dos més esperen fent cua. ACN

Barcelona"Voto perquè sóc ciutadà de Barcelona", sentenciava Abdul Razzaq després de dipositar el seu vot a les urnes de les primàries del PSC a Barcelona. És pakistanès i creu que amb la polèmica generada, durant les votacions de la primera volta, per les cues de compatriotes seus que en alguns casos, en ser preguntats, no sabien explicar què votaven, s'ha maltractat la seva comunitat. La mesa de Ciutat Vella, que va ser la que el candidat Jordi Martí va demanar impugnar -també va demanar investigar les de Poble-sec i Ciutat Meridiana- per presumptes irregularitats, i el vot de ciutadans extracomunitaris s'han situat avui al centre dels flaixos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la mesa del Raval, on a les dotze del matí havien votat una cinquantena de persones, hi ha aquest dissabte un traductor d'urdú i una d'àrab per evitar que es repeteixin les escenes de desinformació. Asseguren que el que més han hagut d'aclarir als votants que se'ls dirigien és el perquè del núvol de micros i càmeres al punt de votació.

"He vingut a votar l'alcalde de Barcelona", responia, en ser preguntat pels periodistes, Alí Benabar, que és originari del Marroc i diu que ha escollit el candidat que els seus amics li han dit que és "bona persona". "Socialistes", repetia una compatriota seva en ser preguntada pel sentit del vot.

Jordi Petit, que és simpatitzant socialista i exmembre de la llista de Maragall, assegurava venir a votar aquest dissabte per un candidat diferent al que va votar dissabte passat i fer-ho pel convenciment que la política s'ha d'obrir a la ciutadania.

"Posem parets de vidre al procés", explicava, des de Ciutat Vella, Lourdes Muñoz, coordinadora de les primàries. Per esvair dubtes, avui han organitzat una ruta per quatre punts de votació amb una representant de l'autoritat electoral. Durant el matí, no han detectat irregularitats. L'altre gran interrogant és el de la participació, Múñoz ha assegurat que, en processos de primàries, sol baixar a la segona volta, però que, en tractar-se d'un procés obert i nou a la ciutat, no hi ha precedents per comparar.

stats