Política 03/10/2016

El PSIB manté el 'no' a un govern del PP i urgeix el PSOE a consultar la militància

La presidenta del govern balear, Francina Armengol, veu "contra natura" una abstenció dels socialistes per facilitar la investidura de Rajoy

Ara
1 min
Francina Armengol. / I. BUJ

BarcelonaDe la mateixa manera que el PSC, el PSIB manté el seu 'no' a Rajoy malgrat la dimissió de Pedro Sánchez i la victòria dels barons crítics del PSOE aquest dissabte. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', la presidenta balear i secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha deixat clar que els socialistes han de ser coherents amb allò que els va fer "néixer com a partit d'esquerres" i ha considerat que facilitar un govern del PP -ja sigui a partir d'una abstenció o del vot a favor al Congrés- aniria "contra natura".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Armengol, que ha insistit en la necessitat de seguir intentant un "govern alternatiu i d'esquerres", ha urgit la gestora que dirigeix des d'aquest dilluns el PSOE a convocar un congrés extraordinari perquè "els militants puguin parlar" i decidir sobre la posició dels socialistes en relació amb la formació de govern a Espanya, com es va fer amb l'acord amb Ciutadans, ha afegit. "La gestora no pot prendre la decisió, ni tampoc el comitè federal", ha sentenciat la presidenta balear. En cas que s'imposés la decisió sense consultar la militància, Armengol s'ha mostrat partidària que es doni llibertat de vot als diputats socialistes.

stats