Política 08/07/2016

El PSOE demanarà una comissió d'investigació al Congrés per l'operació Catalunya

Els socialistes reclamen que s'aclareixi en seu parlamentària si hi ha guerra bruta contra el procés sobiranista

Ara
1 min
Daniel Alfonso i Jorge Fernández Díaz

BarcelonaEl PSOE demanarà que es constitueixi una comissió d'investigació al Congrés sobre l'operació Catalunya. L'objectiu de la primera iniciativa parlamentària que presentaran els socialistes és que s'aclareixi si membres del ministeri d'Interior, amb el visitplau de Jorge Fernández Díaz, han vulnerat els principis bàsics de l'estat de dret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El grup parlamentari socialista demanarà que la cambra baixa investigui els enregistraments de les converses entre el ministre de l'Interior i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, en les quals conspiraven per treure draps bruts de CDC i ERC. El PSOE també demanarà que s'investiguin els càrrecs de la cúpula del Cos Nacional de Policia, com el comissari José Manuel Villarejo, que va confirmar dimecres l'existència de l'operació Catalunya davant del jutge.

Els socialistes sol·licitaran la compareixença del ministre d'Interior i altres càrrecs d'Interior, i més endavant estudiaran la presència en seu parlamentària d'altres membres del govern espanyol.

stats