Política 22/09/2019

El PSOE i el PP millorarien el resultats a les eleccions del 10-N a costa de Cs

Segons l'enquesta que publica 'La Vanguardia' aquest diumenge, el bloc d'esquerra aconseguiria 171 diputats

Efe
1 min
Captura de la portada de 'La Vanguardia' d'aquest diumenge

MadridEl PSOE i el PP millorarien el resultats a les eleccions del 10-N a costa de Cs, mentre que Unides Podem i Vox resistiren a la baixa, segons una enquesta de 'La Vanguardia', que dona una suma de 171 diputats al bloc d'esquerra i de 147 al bloc de dreta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sondeig, fet entre el 16 i el 20 de setembre, atribueix 134 escons al PSOE, 11 més que els 123 que aconseguir el 28 d'abril, i 87 al PP, 19 més que els 68 que va assolir en l'última cita electoral.

Ciutadans baixaria fins als 41 diputats, una davallada que significa cedir 16 escons dels 57 que va obtenir fa cinc mesos, mentre que Unides Podem i Vox en perdrien cinc.

La coalició de Pablo Iglesias conservaria 37 escons dels 42 que tenia i els de Santiago Abascal es quedarien amb 19 escons dels 24 que van reunir en la seva primera legislatura a les Corts.

La resta de formacions registrarien davallades lleus, malgrat que només en el cas d'ERC, que cediria dos escons, i el de Coalició Canària, un, el retrocés tindria un reflex en la seva representació parlamentària.

El PNB repetiria els seus sis escons actuals, igual que Compromís (1) i el PRC (1).

stats