Política 08/01/2017

El PSOE continuaria perdent escons, segons dues enquestes

La de Público diu que els socialistes passarien de 85 a 59 diputats, i la d'El Español diu que es quedarien amb 70

Ara
2 min
Susana Díaz, en una imatge recent

BarcelonaA part de l'enquesta de 'La Vanguardia', aquest diumenge n'han aparegut tres més. Les de Público i El Español diuen que el PSOE continuaria en caiguda lliure si avui hi tornessin a haver eleccions. La de 'La Razón', en canvi, diu que la meitat dels votants del PP no vol primàries per escollir líder al seu partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta de Público confirma que aquest cop sí que hi hauria un 'sorpasso' d'Units Podem, ja que diu que el PSOE perdria 26 escons i passaria dels 85 d'ara –que ja és la xifra més baixa de la seva història– a 59, mentre que el partit lila en guanyaria 20 (de 71 a 91).

L'enquesta d'El Español també diu que el PSOE s'estimbaria en unes hipotètiques eleccions, però menys. El sondeig diu que passarien de 85 a 70 escons. La gran diferència, però, és on van aquests 15 escons que perdrien els socialistes. L'enquesta del diari de Pedro J. Ramírez diu que no aniran a Units Podem, que diu que en perdrà 2 (de 71 a 69), sinó a Ciutadans: de 32 a 47.

L'enquesta de 'La Razón' no dona resultats electorals sinó valoració de líders. Segons aquest diari, Mariano Rajoy és el més ben valorat, seguit de Pablo Iglesias, Albert Rivera i Susana Díaz, que creix. També diu que a la meitat dels votants del PP ja els està bé que el seu partit no esculli els seus líders per primàries, tot i que un 42% sí que en voldria. A Ciutadans el percentatge està quasi igualat, però guanyen les primàries. El PSOE i Podem també prefereixen la democràcia per escollir líders amb molta diferència.

stats