Política 14/05/2012

Bildu empataria amb el PNB a 22 diputats a les eleccions basques, segons un sondeig que publica 'La Razón'

Segons les dades d'una enquesta de NC Report, el PSE podria perdre fins a 10 diputats –de 25 a 15–, mentre que el PP sumaria un escó i col·locaria 14 dipuats al Parlament basc

Ara
1 min
razon

BarcelonaEl diari 'La Razón' obre la seva edició d'aquest dilluns amb les dades que ha obtingut d'una enquesta electoral de NC Report sobre les eleccions basques, que el diari augura que es podrien avançar. Segons els resultats del sondeig, la situació electoral basca faria un gir rotund i els partits nacionalistes tindrien una majoria clara al Parlament basc. Bildu aconseguiria el 27,2% dels vots, només 2,6 punts menys que el PNB –que patiria un descens de 4,5 punts i perdria entre 7 i 8 diputats respecte a les eleccions del març del 2009–. Els dos partits aconseguirien entre 22 i 23 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'avançament electoral també etzibaria un cop als socialistes bascos, tres anys després del pacte electoral amb el PP. L'enquesta xifra la caiguda del PSE amb un 11% menys dels vots, un registre que els faria perdre fins a 10 diputats –passarien de 25 a 15–, mentre que el PP recolliria un 3,6% més dels vots i sumaria un escó més –passaria de 13 a 14– a la cambra basca.

stats