Política 11/04/2018

Pablo Casado també va tallar carreteres per protestar contra l'absolució d'Otegi l'any 2007

Ara el PP dona per bones les acusacions de la fiscalia als CDR i qualifica els talls de carretera de "violència"

Ara
2 min
El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado

BarcelonaL'any 2007 la fiscalia de l'Audiència Nacional va decidir retirar els càrrecs contra Arnaldo Otegi, a qui s'acusava d'un delicte d'enaltiment del terrorisme. La decisió va portar desenes de persones a manifestar-se tallant algunes vies, com el passeig de la Castellana de Madrid. Entre els convocants d'aquestes accions hi havia les joventuts del PP, Noves Generacions, i l'actual vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, n'era el president a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La recuperació a l'hemeroteca d'aquesta acció arriba just els dies que la fiscalia de l'Audiència Nacional ha acusat de delictes de terrorisme i rebel·lió dos membres dels CDR, que consideren els coordinadors de les accions d'aquest col·lectiu durant la Setmana Santa, com, per exemple, els talls de carretera o l'aixecament de les barreres dels peatges. El PP, precisament, va defensar ahir la tesi de la fiscalia de vincular les accions dels CDR amb "violència".

Unes accions que són molt similars a les que van protagonitzar les joventuts populars l'any 2007. En aquell moment els concentrats van culpar de l'absolució d'Otegi el llavors fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, i van demanar la dimissió del mateix president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i a tots dos els van acusar de"terroristes". La protesta va començar davant de les portes de l'edifici de la Fiscalia General de l'Estat, però els manifestants van començar a ocupar el passeig de la Castellana de manera espontània i en van acabar aturant el trànsit, tot i els intents de la policia d'evitar-ho.

Entre els càntics que es van sentir en aquella protesta n'hi havia alguns com: "Vosaltres socialistes, sou els terroristes" o "Covards, gallines, ETA us domina". Casado va titllar de "política" la decisió que va prendre el fiscal de l'Audiència Nacional de retirar els càrrecs que pesaven sobre Otegi.

stats