Política 10/09/2020

El Parlament reconeix amb la Medalla d'Honor la feina dels professionals sanitaris durant la pandèmia

"Curar i cuidar sempre ha sigut la nostra missió", assegura Dolors Arnau, la metge que ha recollit el guardó

Ara
2 min
Acte de lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament

BarcelonaEl Parlament ha entregat aquest vespre la Medalla d'Honor d'Or als treballadors sanitaris amb la voluntat de rendir-los homenatge per la seva feina per contenir els efectes de la pandèmia del coronavirus. Dolors Arnau, metge internista de l'Hospital d'Igualada, ha recollit el guardó en representació del sector, en un acte amb representants del Govern i tots els partits. "Curar i cuidar sempre ha sigut la nostra missió", ha defensat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La metge també ha fet una crida: "Demanem als nostres superiors que ens escoltin i ens ajudin, i a la ciutadania que sigui responsable". I ha dirigit un "record als que encara lluiten" contra la malaltia del coronavirus: "Els volem aviat amb nosaltres". Arnau ha recordat els primers mesos de la pandèmia: "Ens vam sentir molt sols, era una malaltia desconeguda". La metge ha explicat que els professionals van "treballar com un gran equip per donar la millor atenció", cosa que va comportar que cadascú es reinventés "al seu lloc" en funció de les necessitats. L'acompanyaven en l'acte quatre representants més del sector: un infermer, una epidemiòloga, una tècnica auxiliar i un administratiu de la sanitat primària.

El president de la cambra, Roger Torrent, ha tancat l'acte, emmarcat en la commemoració de la Diada de Catalunya i el quarantè aniversari del restabliment del Parlament. "Recollim el clam que cada vespre va ressonar als balcons de tot el país", ha explicat, i ha reclamat posar "la salut al centre del model socioeconòmic": "No podem repetir els errors del passat".

Diverses actuacions musicals han donat solemnitat a l'entrega, en un format auster per respectar les mesures de seguretat. Judit Neddermann ha interpretat una cançó composta expressament per a l'ocasió. A continuació, l'octet dels violoncels de la Fundació Conservatori Liceu ha interpretat El cant dels ocells en memòria de les víctimes del covid-19. Estudiants del conservatori han entonat finalment Els segadors.

La periodista Raquel Sans ha fet una lectura de l'acord d'atorgament de la Medalla d’Honor de la cambra legislativa. "El que heu fet ha sigut enorme", ha dit Sans, que ha defensat la necessitat de "reconèixer l'esforç" fet "a primera línia". "Aquest guardó s'atorga a partir d'un consens admirable pels temps que corren", ha exposat a continuació el periodista Jordi Basté, que ha denunciat la precarietat del sector i ha reclamat "més inversió". "Ser àngel és un ofici precari", ha lamentat.

stats