Publicitat
Publicitat

El Parlament cobrirà l'escut de Felip V amb la senyera en l'inici dels actes de la Diada

Es recuperarà un disseny similar al que va utilitzar Macià per ocultar l'escut borbònic el 1932 i que va retirar Franco

El Parlament cobrirà l'escut de Felip V amb la senyera el proper 10 de setembre, en l'inici dels actes de commemoració de la diada de Catalunya. Es recuperarà un disseny similar al de les quatre barres que va utilitzar Francesc Macià per ocultar l'escut borbònic el 1932 i que van ser retirades després de la caiguda de Barcelona a la Guerra Civil. L'acte de cobriment de la façana principal de l'edifici es farà immediatament després del lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament i coincidirà amb la inauguració d'una exposició itinerant que recorrerà Catalunya per explicar la història parlamentària dels darrers 80 anys. Precisament aquest 2012 se celebra el 80è aniversari del restabliment del Parlament.

"Hem triat l'opció més barata que, a més, és la que s'assembla més a la que van utilitzar durant la República", comenta el secretari de la mesa del Parlament i encarregat dels actes de la diada, Josep Rull. El cobriment de l'escut borbònic no farà incrementar el pressupost del Parlament per als actes de la Diada respecte a l'any passat.

"Suprimirem el càtering posterior al lliurament de la Medalla d'Honor", explica Rull, com un exemple de la contenció pressupostària que s'ha fixat des de la mesa.

"El cobriment es farà amb un material molt lleuger, una mica més sofisticat que el guix i deixarem un petit espai entre les quatre barres i l'escut de Felip V", apunta Rull. De fet, l'escut és un bé catalogat i, per tant, el Parlament s'ha compromès a no malmetre'l. Per això, entre les quatre barres i l'escut hi haurà uns centímetres de distància.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT