Política 19/05/2016

Pedro Sánchez, sobre la polèmica de les estelades: "No en comparteixo el significat, però la prohibició no és el camí"

El líder del PSOE assenyala que Rajoy prohibeix les estelades a la final de Copa del Rei per ocultar la seva gestió

Salva Almenar
1 min
El Madrid pot prohibir les estelades?

ValènciaEl secretari general del PSOE i candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha pronunciat aquest dijous per primera vegada sobre la prohibició de portar estelades a la final de la Copa del Rei que aquest diumenge disputarà el Barça contra el Sevilla. Sánchez ha criticat la decisió presa per la Delegació del govern espanyol a Madrid i, tot i que ha dit que no comparteix el significat d'aquesta bandera, ha afirmat que "la prohibició no és el camí". Una prohibició que ha portat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a prendre la decisió de no acudir a la final de Copa que es disputarà a l'estadi Vicente Calderón.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PSOE ha fet aquestes declaracions a València, on ha firmat un compromís amb el líder del PSPV, Ximo Puig, per incloure en el programa socialista per a les eleccions del 26 de juny algunes reivindicacions valencianes com un nou finançament o la inversió en infraestructures com el corredor mediterrani.

Pedro Sánchez ha assenyalat que la de les estelades és una "falsa polèmica" generada pel mateix Mariano Rajoy, qui "fa onejar l'estelada" per ocultar altres qüestions que posen en dubte la seva gestió. El candidat socialista ha assegurat que Rajoy prefereix fer onejar banderes que parlar d'assumptes com la multa que la Unió Europea podria interposar a l'estat espanyol per l'incompliment dels objectius de dèficit. Sánchez ha criticat la decisió presa per la Delegació del govern perquè "un foc no s'apaga tirant-hi més gasolina", ha assenyalat.

stats