Política 11/09/2015

Pedro Sánchez diu que la pàtria de Mas "és Suïssa i no Catalunya"

Critica que el president de la Generalitat parli d'independència per "amagar els casos de corrupció i el seu amor al 3%"

Efe
1 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez / EFE

AlbaceteEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest divendres que el president de la Generalitat, Artur Mas, "parla molt de patriotisme", però ha afegit que "la seva pàtria no és Catalunya, sinó Suïssa". En una visita a la Fira d'Albacete, ha demanat als catalans que aprofitin les eleccions del 27-S per "posar fi a un mal Govern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez, ha fet aquestes declaracions als periodistes acompanyat del president de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i ha criticat que Mas parli d'independència "per amagar els casos de corrupció i el seu amor al 3%", en al·lusió a la investigació de la Fiscalia Anticorrupció sobre presumpte pagament de comissions il·legals a CDC.

A més, ha dit que el president català impulsa el procés independentista per no explicar "els comptes corrents a Suïssa de companys de partit, les retallades antisocials i el suport que ha donat a la reforma laboral de Mariano Rajoy".

Sánchez ha defensat que el patriotisme que entén el PSOE "té a veure amb altres coses", com "construir escoles publiques, recuperar la sanitat pública gratuïta i universal lliure de copagaments", i també "apostar per la igualtat d'homes i dones, i que els joves tinguin oportunitats a Catalunya i a la resta d'Espanya".

El líder socialista ha afegit que Artur Mas ha estat "incapaç de donar resposta a totes aquestes qüestions", i ha insistit que el procés independentista vol amagar la seva mala gestió a la Generalitat: "Quan sento Mas parlar de pàtria, el que dic als catalans és que la pàtria de Mas no és Catalunya, és Suïssa".

stats