Política 17/12/2012

Navarro: “El discurs de De Gispert ha estat poc institucional i frontista”

El líder del PSC carrega contra el Govern "dèbil" d'Artur Mas perquè considera que amb la negociació amb ERC "ni tan sols és propietari de la seva pròpia agenda"

Sara González
1 min

BarcelonaEl líder del PSC, Pere Navarro, ha lamentat el discurs de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ha titllat de “poc institucional i frontista”. El primer secretari dels socialistes ha assegurat que el paper de la presidenta revalidada s'ha apropat més al de “portaveu d'un partit” que no pas al de presidenta del Parlament, perquè el seu discurs “expressa només una part del pensament dels 135 diputats” de la Cambra. “Això reflecteix el possible acord entre CiU i ERC”, ha deixat anar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Navarro, la manca d'acord entre CiU i ERC reflecteix que Catalunya tindrà un Govern “tan dèbil que ni tan sols és propietari de la seva pròpia agenda”. A més, ha demanat a Artur Mas “responsabilitat” a l'hora de forjar els acords de Govern, tot i que ha reconegut que la seva proposta de govern de concentració no té recorregut perquè “no ha estat acceptada”.

El president del grup parlamentari socialista ha insistit que no és una “prioritat” per als catalans debatre sobre una data per celebrar una consulta d'autodeterminació, sinó una data per “acabar amb els problemes” derivats de la crisi. Navarro ha assegurat que el seu partit està d'acord a millorar les relacions amb la resta d'Espanya, però ha insistit que cal que Mas “torni a seure amb Mariano Rajoy” per intentar millorar el finançament de Catalunya.

També ha afegit que si s'arriba a un pacte per celebrar una consulta legal i acordada, el PSC hi estarà d'acord, però ha advertit que per fer-lo possible, “algú haurà de parlar amb el govern d'Espanya”.

stats